Oudjaar 2010

Oudjaar in Las Palmas op Gran Canaria. Het is mooi weer en het lijkt in niets op het Nederlandse oudejaar zoals we dat gewend zijn: geen jas, geen sokken, een stralende zon en warm weer. Heerlijk maar moeilijk om de sfeer te pakken. Op de steiger is een feestje van zeilers onderling.

Deze blog begint als we al een poosje op weg zijn met onze zeilboot Mauyva. Vanuit onze ‘thuishaven’ in Port Leucate, zuid Frankrijk, voeren we in de kou langs de Spaanse kust tot in Gibraltar (zie de foto bovenaan deze pagina; wij op de rots). Daar hebben we liggen wachten op mooi weer voor een oversteek naar de Canarische eilanden. In de straat van Gibraltar kwamen geleidelijk aan de grote oceaangolven aangerold. Je vaart weg uit Gibraltar op de ebstroom maar na een uurtje of zes komt onvermijdelijk de vloed. Grappig is dat je daarvan letterlijk een rand ziet in het water; golven die rechtop gaan staan (blijkt dat dat clapotische golven heten) en dichter bij de Afrikaanse kust zelfs enorme brekers. Als je er doorheen vaart merk je helemaal niets. Ja, wel als je door de brekers gaat maar dat deden wij dus niet.

Met prachtig weer maakten we de oversteek van 650 mijl (1200 km) naar Lanzarote in ruim vier dagen; twee zeilend en twee op de motor omdat er te weinig wind was. Onderweg langs de Marokkaanse kust zagen we veel schildpadden, drijvend in groepjes. En toen net de zon zou ondergaan op de tweede dag kregen we bezoek van een groep dolfijnen.

Dat was voor ons de eerste ervaring met de oceaan.

Over beatrijsvw

Sailor, internet marketer, money maker online
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Een reactie op Oudjaar 2010

  1. Marjolein zegt:

    Hoi, probeer dit even uit, als ik hier een reactie op krijg, hoeft niet meer te zijn dan: ontvangen, dan kijk ik of ik jullie wat langere berichten kan opsturen, doei, Marjolein.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s